Je krijgt een uur om te ontsnappen

59:59

Dossier 0459 | De escape room die je vanuit huis speelt!

Tijdens de coronacrisis tóch escapen? Het kan! Lees hier alles over Dossier 0459 en bestel meteen.

Dossier 0459 – Dé escape room per post

Pollitieagenten zijn helden. Maar opeens lijkt dat geldt niet meer voor jullie te gelden. Jullie zijn gisteren op non-actief gesteld. En jullen hebben geen idéé waarom!

Totdat er een brief van een collega in de bus valt: Op het bureau worden allerlei getuigen opgetrommeld. Zij beschuldigen jullie van een roofoverval. Natuurlijk hebben jullie niets met deze roof te maken, jullie worden er overduidelijk ingeluisd. Dat weet jouw collega ook en helpt jullie daarom. Maar lukt het je om jouw onschuld te bewijzen voordat het te laat is?

Het spel is er in twee soorten:
A samen om 1 tafel
B met elkaar maar dan vanaf een eigen locatie (b.v. via Zoom)

Samen met jouw vrienden verzamel je aanwijzingen. Gewoon thuis. Het enige wat je nodig hebt, is geduld, creativiteit, een telefoon en lig van versie  B een computer/tablet.

  • Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur
  • Groepsgrootte: 3 tot 36 pers
  • Kosten: 55,- per pakket (3 personen) excl. verzendkosten
  • 5% korting bij 10+ pakketten

Wanneer kunnen we het verwachten?

Geef bij de bestelling door of je Dossier A of B wilt. Bij B kun je er ook voor kiezen dat wij de pakketten naar de andere adressen verzenden. De levertijd bedraagt 1-3 werkdagen. Wij versturen het op werkdagen de dag na je bestelling.  Jullie kunnen ook de dag doorgeven waarop jullie het als team willen spelen. Wij sturen het dan 3 dagen van te voren op.

Wat heb je nodig?

Naast alle materialen die je van ons krijgt, heeft iedere speler bij de B uitvoering heb je thuis ook nog een laptop/computer met internet nodig en natuurlijk… 3 ijzersterke maar ook gezellige teamspelers.

Een escape room per post? Hoe werkt dat?

Samen escapen is natuurlijk geweldig. En het kan ook nu: met deze escaperoom per post. Dat is helemaal niet ingewikkeld, omdat we het vooraf goed uitgedacht hebben. Net als onze ‘normale’ escaperooms.

 

Dossier 0459 (A)
Je krijgt het Dossier thuis gestuurd waar jullie met elkaar om tafel gaan om het op te lossen. Het is fijn wanneer je alvast de namen van de medespelers aan ons doorgeeft.

Dossier 0459 (B) Ook voor grotere groepen
Iedere speler krijgt een een deel van het Dossier. Denk aan plattegronden, een geheimschrift, materiaal om mee te puzzelen én natuurlijk een introductiebrief. De spelers mogen deze enveloppe op een vooraf afgesproken tijdstip openen. In de introductiebrief lees je met welke twee andere collega’s (of vrienden) je samen moet werken. Via de telefoon, Skype of WhatsApp zoek je contact met hen Wij kunnen de enveloppen naar iedere speler versturen, maar we kunnen ook alle enveloppen naar de organisator sturen. Net wat jullie prettiger vinden.

Wanneer je de informatie uit de verschillende enveloppen samenbrengt, vind je diverse codes en daarmee ontdek je steeds meer bewijsmateriaal. De puzzels variëren van rekenen tot geheimschrift, van het bellen van een verdachte tot het bekijken van bewijsmateriaal. Lukt het jou om jezelf vrij te pleiten?

Na 90 tot 120 minuten moet je het eindpunt bereikt hebben. Het eindpunt stellen we samen met de organisator vast: Wil je enkel een mail met een felicitatie ontvangen, of vind je het leuk om ‘samen’ nog even een (skype-) borrel te pakken? In overleg is alles mogelijk.

Bestel nu deze escape room voor thuis

Team up: Escape thuis als teamuitje

Speciaal voor teamuitjes kan een medewerker van Escape Room Deventer tijdens het spel als hulplijn klaar zitten bij de telefoon om groepen die vastlopen met een hint weer verder te helpen. Net als in een ‘echte’ escaperoom.

Je kunt er ook voor kiezen een teamleider aan te wijzen. Hij of zij ontvangt vooraf alle hints van ons en kan door de teams gebeld worden als zij vastlopen.

Dossier 0459 (B) is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Zolang het maar een meervoud van drie ‘huishoudens’ is. Dus drie personen is prima, maar 36 ook!
Zit je met 2 personen op hetzelfde adres dan kunnen deze personen dus ook samen werken aan het zelfde pakket.

Je bent ongeveer 90 – 120 minuten bezig. Zorg dus dat alle spelers voldoende tijd hebben om ongestoord te puzzelen.

Iedere speler heeft een telefoon nodig en eventueel een live verbinding met teamgenoten. Daarnaast is het belangrijk dat spelers kunnen e-mailen en eventueel kunnen Skypen of in een Zoom-meeting kunnen.

Deze escapers gingen jou al voor:

Margriet: “Gaaf! Ook als vervanging voor een bedrijfsuitje!”

Annelieke: “Heel leuk, nu ook in deze Corona-tijd! Vooral dat briefje vond ik echt epic!”

Laurens: “Super toffe ervaring. Ik was verrast over de uitdaging en de mate waarin deze experience doordacht is; had echt het gevoel van een escaperoom, maar dan thuis!”

Daryo: “Ik vond het top georganiseerd! Mooi pakket en toffe escaperoom. Erg mooi gemaakt!”

Jaap: “Wij hebben met het hele gezin genoten, het spel was fenomenaal!”

Maaike: “Dit is een spel waar je je thuis in een escaperoom waant en ondanks de entourage je niks aan verhaallijn of sfeer mist. De kwaliteit en verzorging is top en de begeleiding geweldig. Je kan merken dat het door mensen is gemaakt met hart voor puzzelaars.”

Waar wacht je nog op?

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor vrienden, een teamuitje of een alternatief voor de vrijdagmiddagborrel? Dan is Dossier 0459 écht iets voor jou!

Twijfel niet langer en boek deze escaperoom nu!

Toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via 06-24157177 of info@escaperoomdeventer.nl!