Voorbereiden op een escaperoom

Voorbereiden op een escaperoom

Lees nu deze onderstaande vijf tips om je zo goed mogelijk op een escape room voor te bereiden.

De escape room: Check even wat het verhaal achter de escape room is. Veel escaperooms proberen het verhaal goed te verweven met de puzzels en aankleding van de kamer. Het zou jammer zijn als je door de spanning een deel van het verhaal mist.

Je team: Je gaat samen met een groep naar binnen. Misschien ken je dit team door en door en misschien heb je ze nog nooit ontmoet. Het is handig om van tevoren een paar dingen van elkaar te weten:
– Waar ben je goed in? Is hoofdrekenen voor jou een eitje? Ben jij een kei in het zoeken van voorwerpen. Ben jij heel geduldig of behendig. Soms zijn er escaperoompuzzels die een specifieke kwaliteit vragen en dan is het handig om te weten wie je erbij moet halen.
– Is er iets wat we moeten weten? Het is fijn om van tevoren te weten of een van je teamleden claustrofobisch is, enkel Engels spreekt, kleurenblind of nachtblind is of niet kan kruipen. Dit maakt dat je goed kunt inschatten wie het best welke opdracht kan doen.

Kledingadvies: Bij een wat meer fysieke escaperoom is het handig om je kleding aan te passen op de activiteit. Draag geen hoge hakken, korte rokjes of kleding die snel kapot gaat of die absoluut niet vies mag worden. Soms moet je een stukje kruipen, ergens op klimmen of je door een kleine doorgang wringen.

Ga maar even voor de zekerheid. Het toiletpapier vliegt er doorheen in de escaperooms. Je kunt straks een uur lang niet naar het toilet. Tel daar de gezonde spanning die voorafgaat aan een escapepoging bij op en je krijgt: rijen voor de toiletten. Wacht niet tot vlak voor de start want dan moet iedereen plots van de spanning toch maar even…

Een enthousiaste groep heeft altijd een goede tijd. De energie van een groep heeft grote invloed op hun prestatie in de kamer.
Er moet zowel energie als focus zijn om de kamer tot een goed einde te brengen. Dit bereik je bijvoorbeeld door een strategie uit te stippelen of te spreken over voorgaande escapepogingen.

In sommige ontvangstruimtes zijn spellen aanwezig om vast in de juiste mindset te raken. Zorg voor een goede sfeer met elkaar, zowel voorafgaand als in de kamer, dan heb je sowieso een geweldige tijd.

Neem contact op

Beleef de Escape Ervaring