Zeven tekens die erop wijzen dat jij een ervaren escaper bent

Zeven tekens die erop wijzen dat jij een ervaren escaper bent

Wij krijgen ze af en toe in onze escape room: die enorm ervaren escaperoom groepen. Deze teams werken compleet anders dan een team dat voor het eerst een escaperoom bezoekt.
Deze teams hebben bijna allemaal een aantal kenmerken waardoor wij direct zien dat we te maken hebben met een ervaren escape-groep. Ben jij al een ervaren escaper? Zeven tekens die erop wijzen dat jij een ervaren escaper bent.

1. Elkaars kwaliteiten

Jullie weten elkaars kwaliteiten te gebruiken. Iedere speler heeft zijn kwaliteiten en elke puzzel vraagt een andere kwaliteit. In ervaren escapegroepen worden snel de juiste mensen op de juiste puzzels gezet.

2. Efficiënte communicatie

Jullie werken stil. Hoewel communicatie ontzettend belangrijk is weten de ervaren teams dat te veel communiceren niet efficiënt is. Er wordt vaak kort en doelmatig gesproken. Ze weten precies welke informatie waarschijnlijk belangrijk zal worden in het spel en delen alleen deze informatie.

3. Tips? NEE!!!

Jullie willen nauwelijks tips. Voor jullie is het krijgen van een tip bijna een belediging. Jullie kunnen het prima zelf! 🙂 Meestal hebben ervaren teams ook nauwelijks tips nodig. Toch zien ook de meest ervaren groepen af en toe iets over het hoofd…

4. Nog cijfersloten? Dan cijfers zoeken!

Jullie checken welke sloten er nog zijn. Hangen er enkel nog lettersloten dan hoef je niet op zoek te gaan naar cijfers. Ervaren teams houden bij welke sloten er nog over zijn en wat hierop moet worden ingevoerd.

5. Wat doen we met opgeloste puzzels?

Jullie hebben een afspraak over waar de opgeloste puzzels heen moeten. Er is wat onenigheid tussen de ervaren teams. Het ene team gooit alle opgeloste puzzels in een hoek, de ander vindt dat ze op de plek moeten blijven liggen waar je ze vond. Een ding kenmerkt de ervaren escape-groep: Er worden hierover afspraken gemaakt in de eerste 15 minuten.

6. Grote kans op tunnelvisie

Jullie kunnen enorme tunnelvisie krijgen. Ervaren teams hebben soms al meer dan 50 escaperooms gespeeld. Ze kennen al enorm veel puzzels en mechanische trucjes. Soms lijkt een puzzel in de ene kamer op een puzzel die ze in een andere kamer al eens gedaan hebben. Ze denken de achterliggende gedachte van de puzzel te begrijpen en bijten zich erin vast.

Het vraagt dan heel wat overtuigingskracht van de andere spelers (of de spelleider) om deze speler ervan te overtuigen dat deze puzzel een andere oplossing vraagt.

7. Delen ervaringen

Jullie hebben altijd een toffe kamer aan te raden. Je weet welke escaperooms in de omgeving het bezoeken waard zijn. Als je van iemand hoort dat hij een escaperoom gaat spelen wil je altijd even weten ‘welke dan precies’. Ervaren teams delen hun ervaringen vaak op reviewsites en vinden ook daar inspiratie voor hun volgende bezoek.

Neem contact op

Beleef de Escape Ervaring