FAQ de Courant

FAQ de Courant

Een laptop met internetverbinding, een pen of potlood per persoon, papier voor aantekeningen, vrij tafelblad om op te puzzelen. En een paar extra materialen…Wanneer je de Courant thuis speelt heb je alle materialen zeer waarschijnlijk in huis om de Courant volledig te spelen. Lees niet verder. Het klaarleggen van bepaalde materialen kan ervoor zorgen dat je het spel bemoeilijkt voor jezelf. In het spel krijg je telkens duidelijke instructies wanneer je materiaal nodig hebt.

Let op..SPOILERALERT! Speel je het spel op vakantie en heb je slechts beperkte middelen dan is het misschien toch handig om een schaar in je koffer mee te nemen. Ook heb je een vriezer nodig. Niet aanwezig op vakantie: Check de hints en aanwijzingen. Let op: De Courant kun je niet spelen op een smartphone, je hebt een laptop nodig.

We sturen de Courant zo snel mogelijk naar je op. Gemiddeld doet een postpakketje er 1-3 werkdagen over om in je brievenbus terecht te komen. Het is een brievenbuspakketje dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Heb je meer haast, laat het ons even weten of maak een afspraak om het af te komen halen.

Ja! De Courant is ook leuk voor kids vanaf 8 jaar onder begeleiding van volwassen spelers. De Courant heeft een lange spelduur (gemiddeld 2-4 uur), we raden aan om af en toe een pauze in te lassen of het spel te verdelen over meerdere dagen.

De Courant is geschikt voor groepen van 1-4 spelers.

Ken je de online Escaperoom spellen waarbij je in een online omgeving op zoek moet naar sleuteltjes, codes en slotjes? De Courant is een unieke combinatie tussen deze online Escaperoom vorm en een postpakket vol geheime aanwijzingen. De online beleving maakt dat je je echt bevindt in het huis van Olivier Francke, gevuld met allerlei verborgen aanwijzingen, gesloten kistjes en slotjes. Het postpakket maakt dat je puzzelt met echte materialen die je vast kunt houden, kunt onderzoeken en kunt delen met je teamgenoten. Waar het bij online escapegames soms lastig is om samen te werken, kun je bij deze escapegame de puzzelmaterialen gemakkelijk verdelen en tegelijkertijd werken aan verschillende puzzels.

Nee, het online deel van De Courant werkt alleen op een computer.

Net als in een real life Escaperoom zijn onze escapegames slechts 1x te beleven. Daarna weet je immers de oplossingen voor alle puzzels al.. Tijdens het spel verbruik je de spelmaterialen.

In je postpakket vindt je ook een enveloppe met daarin alle hints en oplossingen. Lees het blad met hints om je op weg te helpen. Kom je er echt niet uit: Lees dan een klein stukje van de oplossing en pak het spel weer op.

Neem contact op

Beleef de Escape Ervaring