Wat is een Escape Room?

Wat is een Escape Room?

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Escape Rooms zijn in de afgelopen paar jaar razend populair geworden. Was er in 2013 nog één in Nederland, op dit moment zijn er honderden. Dit is niet voor niets: vele mensen zijn er razend enthousiast over. Deze kamers waarin je puzzelt in een race tegen de klok zijn ontzettend verslavend. De vraag is nu alleen, wat is een Escape Room precies?

Opgesloten in een kamer

Escape Rooms verschillen best veel van elkaar. Al onze escape rooms bestaan uit meerdere kamers. Dit is meestal – maar niet altijd – het geval. Ook lopen het type puzzels wat je krijgt enorm uiteen. De puzzels in onze kamers zijn erg divers. Hierdoor worden al jullie vaardigheden getest. Behendigheid, logisch nadenken, rekenvaardigheden en handigheid: alles komt voorbij. Bij andere kamers ligt de nadruk soms weer wat meer op één van deze vaardigheden. De overeenkomst tussen alle Escape Rooms is dat je in het begin in een kamer wordt ‘opgesloten’. Zodra de deur achter je dicht gaat begint de timer te lopen.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Puzzelen

In de kamer liggen allerlei objecten. De bedoeling is de raadsels te vinden en op te lossen. Zie je bijvoorbeeld een kast? Het kan zomaar zijn dat dit een doorgang naar een andere kamer is! Zie je een schilderij? Heb je daar echt goed naar gekeken? En zit er niet iets verstopt achter een gordijn of boek? Als je alle raadsels van de kamer hebt opgelost gaat de deur open. Soms naar de volgende kamer, soms naar de uitgang. Als het jullie lukt op tijd bij de uitgang te komen, zijn jullie escaped!

Verschillende thema’s

Elke Escape Room heeft zijn eigen verhaal. Bij onze Monuments Men word je zelf een echte oorlogsheld. Het is jullie taak om de, door de nazi’s gestolen kunstwerken, op te sporen en in veiligheid te stellen. Durven jullie deze levensgevaarlijke missie aan? Bij onze Student Lab duik je in de wereld van Michael, die een gevaarlijk medicijn in zijn kamer verder ontwikkelt. Kun jij zijn geheimen ontrafelen? Jullie kunnen ook gezellig op de thee bij Agatha. Komen jullie erachter waarom haar bezoekers mysterieus verdwijnen?

Een kamer spelen

Maar beter dan lezen over een escape room is natuurlijk om er één te spelen! Klik hier om nu meteen te reserveren! Heb je nog vragen of speciale wensen? Neem dan contact met ons op via info@escaperoomdeventer.nl of 06-24157177. 

Neem contact op

Beleef de Escape Ervaring