Je krijgt een uur om te ontsnappen

59:59

de Courant

De Courant

Elke nacht verdwijnt er iemand uit het kleine dorpje Zwarteveen. Je oude vriend Olivier vraagt je om hulp, hij is bang dat hij de eerst volgende is die opeens zal verdwijnen.
Je stapt binnen in het huis van de vermiste Olivier Francke. In zijn huis ontdek je allerlei aanwijzingen die spelers kunnen gebruiken om puzzels uit het postpakket op te lossen. Bel dorpsgenoten, open sloten en ontdek geheime aanwijzingen zowel online als in de krant. Ontdekken jullie wat er is gebeurd met Olivier en de andere vermiste personen zonder dat jullie zelf verdwijnen?

De Courant is een combinatie tussen puzzelen met het toegestuurde materiaal en online.  Je hebt dus een computer of laptop nodig.

Mooi vormgegeven spel, met een leuke en verrassende integratie met een website. Goed doordachte verhaallijn, met veel puzzels die elkaar op creatieve wijze opvolgen. Aanrader! – Marleen Kesting

Een heel compleet spel. Echt een avontuur. Uren speelplezier met een prachtig uitgedacht format – Sanne Huisman

 

Q & A

Wat heb ik nodig om de Courant te spelen?

Een laptop met internetverbinding, een pen of potlood per persoon, papier voor aantekeningen, vrij tafelblad om op te puzzelen. En een paar extra materialen…
Wanneer je de Courant thuis speelt heb je alle materialen zeer waarschijnlijk in huis om de Courant volledig te spelen. Lees niet verder. Het klaarleggen van bepaalde materialen kan ervoor zorgen dat je het spel bemoeilijkt voor jezelf. In het spel krijg je telkens duidelijke instructies wanneer je materiaal nodig hebt.

Let op.. SPOILERALERT! Speel je het spel op vakantie en heb je slechts beperkte middelen dan is het misschien toch handig om een schaar in je koffer mee te nemen. Ook heb je een vriezer nodig. Niet aanwezig op vakantie: Check de hints en aanwijzingen. Let op: De Courant kun je niet spelen op een smartphone, je hebt een laptop nodig.

Wat is de verzendtijd?

We sturen de Courant zo snel mogelijk naar je op. Gemiddeld doet een postpakketje er 1-3 werkdagen over om in je brievenbus terecht te komen. Het is een brievenbuspakketje dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Heb je meer haast, laat het ons even weten of maak een afspraak om het af te komen halen.

Is de Courant geschikt voor kinderen?

Ja! De Courant is ook leuk voor kids vanaf 8 jaar onder begeleiding van volwassen spelers. De Courant heeft een lange spelduur (gemiddeld 2-4 uur), we raden aan om af en toe een pauze in te lassen of het spel te verdelen over meerdere dagen.

Met hoeveel personen kan ik de Courant spelen? 

De Courant is geschikt voor groepen van 1-4 spelers.

Speel je de Courant online?

Ken je de online Escaperoom spellen waarbij je in een online omgeving op zoek moet naar sleuteltjes, codes en slotjes? De Courant is een unieke combinatie tussen deze online Escaperoom vorm en een postpakket vol geheime aanwijzingen. De online beleving maakt dat je je echt bevindt in het huis van Olivier Francke, gevuld met allerlei verborgen aanwijzingen, gesloten kistjes en slotjes. Het postpakket maakt dat je puzzelt met echte materialen die je vast kunt houden, kunt onderzoeken en kunt delen met je teamgenoten. Waar het bij online escapegames soms lastig is om samen te werken, kun je bij deze escapegame de puzzelmaterialen gemakkelijk verdelen en tegelijkertijd werken aan verschillende puzzels.

Kan ik de Courant spelen op mijn mobiele telefoon? 

Nee, het online deel van De Courant werkt alleen op een laptop.

Is de Courant opnieuw te spelen? 

Net als in een real life Escaperoom zijn onze escapegames slechts 1x te beleven. Daarna weet je immers de oplossingen voor alle puzzels al.. Tijdens het spel verbruik je de spelmaterialen.

Wat nou als ik er echt niet uitkom? 

In je postpakket vindt je ook een enveloppe met daarin alle hints en oplossingen. Lees het blad met hints om je op weg te helpen. Kom je er echt niet uit: Lees dan een klein stukje van de oplossing en pak het spel weer op.